KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Harijevi memoari podigli buru u kraljevskoj porodici, Čarls se tome nije nadao

Novosti online

20. 07. 2021. u 21:27

MEMOARI princa Harija su "kap koja je prelila čašu" sa Kraljevskom porodicom, tvrdi britanski San.

КАП КОЈА ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ: Харијеви мемоари подигли буру у краљевској породици, Чарлс се томе није надао

Foto: Tanjug AP

Više kraljevskih insajdera navodno je govorilo o "sve većem osećaju šoka i besa" među kraljevskim insajderima, kao i članovima Harijeve porodice, zbog njegove predstojeće knjige.

Upućeni bliski princu Čarlsu potvrdili su da nije znao za Harijevu knjigu - uprkos tome što je njegov sin na njoj radio skoro godinu dana.

Izvor iz palate rekao je za Mejl Onlajn da je prinčeva odluka da napiše autobiografiju o svom životu u kraljevskoj porodici uništila svaku preostalu nadu u pomirenje.

- Ovo je trenutak bez povratka - poslednji ekser u kovčegu veze kraljevske porodice sa Harijem - rekao je viši kraljevski izvor.

- Emocionalna previranja dok čekaju preko godinu dana na objavljivanje biće mučna.

Izvor je rekao da je dvorjane najviše naljutilo pretpostavljeno saznanje Harija i Megan da će šta god Hari kaže u knjizi, princu Čarlsu i princu Vilijamu biti gotovo nemoguće uzvratiti udarac.

Drugi izvor je rekao: "Princ Čarls o tome nije znao ništa. Ovo je zaista bolno, biće mu teško prihvatiti. Pretpostavka je da će Hari izvršiti još jedan udarac nogom. 

- Stvarno je razočaravajuće za Čarlsa je to što se nekada tako dobro slagao sa Harijem, zapravo daleko bolji od Vilijama. Oseća se tako razočarano zbog cele stvari.

Navodno je Klarens Haus takođe zabrinut oko toga šta bi Hari mogao napisati o svojoj maćehi Kamili.

- Budimo iskreni, Hari nikada nije bio blizak vojvotkinji od Kornvola - dodao je izvor.

 Ako u knjizi dokumentira njihovu vezu, to bi moglo biti vrlo štetno u trenutku kada Čarls postavlja temelje da ona postane kraljica.

Kraljevski dvorjani mislili su da je ponovni sastanak između Harija i Vilijama čak i manje verovatan od ponovnog susreta između princa i njegovog oca, piše San.

Kraljevski insajder je rekao: "Ovo je kraj svake bliske veze sa vojvodom od Kembridža. Ne može se više ništa reći na tom frontu. Vilijam veruje da je njegovo ponašanje sramotno i neukusno".

- Hari je obilazio ljudima govorio da se ne može dobro sećati svog detinjstva i majke. Sad će o tome napisati knjigu. Kako se to slaže?

- Ono što zaista govori je čak da su rođaci kojima je i dalje najbliži, poput princeza Eugenije i Beatris, zapanjeni onim što sprema.

Tajming takođe brine insajdere iz palate, a neki su zabrinuti da bi objavljivanje knjige 2022. moglo da zaseni trio značajnih kraljevskih prekretnica - platinasti jubilej kraljice, kao i 40. rođendan princa Vilijama i 25. godišnjicu smrti princa Dajane.

- Sa tom kombinacijom, to bi trebalo da bude zaista pozitivna godina za kraljevsku porodicu - rekao je izvor.

- Ali Hariju je sasvim svejedno. Ponaša se kao dete. Moramo se setiti da je on skoro 37-godišnjak, a ne 21-godišnjak. Na pragu je srednjih godina - rekao je jedan kraljevski ekspert.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)