RUSI PREDSTAVLJAJU UDARNOG "ORIONA": Velika premijera na ovogodišnjem sajmu MAKS 2021

Novosti online

20. 07. 2021. u 09:10

RUSIJA će prvi put predstaviti udarnu bespilotnu letelicu "Orion-E" na Međunarodnom avijaciono-komičkom sajmu MAKS 2021, saopštio je u intervjuu Sputnjiku direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije (FSVTS) Dmitrij Šugajev.

РУСИ ПРЕДСТАВЉАЈУ УДАРНОГ ОРИОНА: Велика премијера на овогодишњем сајму МАКС 2021

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Prvi put će na sajmu "MAKS" biti predstavljena izvozna varijanta bespilotne letelice "Orion-E" u udarnoj verziji. Ranije je bespilotni kompleks pravljen samo za upotrebu u izviđanju - rekao je Šugajev.

On je dodao da je u periodu 2019-2021. godine FSVTS dobio devet zahteva za "Orion" iz inostranstva. Dva su se zahteva odnosila na demonstraciju letelice, a sedam za isporuku.

Ranije je objavljeno da je počeo razvoj bespilotne letelice "Orion-E" i na svetskom vojnom tržištu i dobijene su i prve narudžbine.

Udarna varijanta letelice "Orion-E" je ojačana univerzalnim kompleksom vazduhoplovnog naoružanja, koji sa velikom efikasnošću može da uništi i stacionarne i pokretne ciljeve, oklopna vozila, transportna sredstva protivnika i vojsku.

U sastavu bespilotne letelice "Orion-E" su navođene i nenavođene avionske bombe, kao i različiti tipovi raketa. Maksimalna masa borbenog opterećenja letelice je 200 kilograma, dok je ukupna masa korisnog tereta do 250 kilograma.

"Orion-E" je u klasi srednje visinskih udarnih letelica velikog dometa. Bespilotna letelica se oružanim snagama Rusije isporučuje pod nazivom "Inohodec". Može se nalaziti u vazduhu do 24 časa. Njena maksimalna poletna težina je 1.150 kilograma, kreće se brzinom od 200 kilometara na sat, dok joj je maksimalna visina leta sedam kilometara. Raspon krila joj je 16 metara, a dužina osam metara.

Podsetimo, međunarodni avijaciono-kosmički sajam "MAKS-2021" obeležiće ove godine 15. godišnjicu svog postojanja. Biće održan od 20. do 25. jula u Žukovskom u Podmoskovlju. Generalni medijski partner sajma su RIA Novosti, a agencija Sputnjik je zvanični medijski partner.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)