KURC OBILAZI AUSTRIJSKE POKRAJINE: Korona kriza postaje individualni problem

Tanjug

11. 07. 2021. u 10:47

AUSTRIJSKI kancelar Sebastijan Kurc istakao je da je pandemija korona virusa od izazova za celo društvo, postala "individualni medicinski problem", koji pogađa one koji se ne vakcinišu.

КУРЦ ОБИЛАЗИ АУСТРИЈСКЕ ПОКРАЈИНЕ: Корона криза постаје индивидуални проблем

Foto: Printskrin Youtube

- Posle godinu i po masivnog ograničavanje života svakog pojedinca, država će sada polako da se vraća svojim osnovnim zadacima  - najavio je Kurc u izjavi pokrajinskoj štampi.

On je odbacio prognoze da građane na jesen čeka "ružan period".

Naglasio je da će korona virus ubuduće biti posmatran kao individualni rizik.

- Mi smo liberalna demokratija. Možete jesti dnevno 10 šnicli ili sa 140 kilograma popeti se na planinu ali bez da ispod čeka država i obezbeđuje uže -  objasnio je on.

Najavio je da će na posebno "škakljivim" mestima okupljanja kao što su škole ili zdravstvene ustanove samoodgovornost biti i dalje vezana za specijalne bezbednosne standarde.

Kako bi pokazao da se politika vraća u "normalnost", Kurc trenutno obilazi austrijske pokrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)