DOSLEDAN U STAVOVIMA: Zbog Janše bojkotovao zajedničku fotografiju

Tanjug

02. 07. 2021. u 00:47

SLOVENAČKI premijer Janez Janša je prvog dana predsedanja Slovenije Savetom Evropske unije kritikovao socijaldemokrate na radnom sastanku s Evropskom komisijom na Brdu kod Kranja, nakon čega je potpredsednik Komisije Frans Timermans odbio da se slika za zajedničku fotografiju, preneli su mediji nemačkog govornog područja.

ДОСЛЕДАН У СТАВОВИМА: Због Јанше бојкотовао заједничку фотографију

Foto: EPA

Janša se, prilikom posete predsednice EK Ursule fon der Lajen žalio na podrivanje pravosuđa u Sloveniji od strane socijaldemokrata.

On je na sastanku sa predstavnicima EK pokazao fotografiju koja prikazuje sudiju zajedno sa socijaldemokratskim političarima i koja je, trebalo, da dokaže kako se levica infiltrira u pravosuđe, prenosi bečki dnevnik "Standard".

Reagujući na to Timerman, inače holandski socijaldemokrata, odlučio je da bojkotuje tradicionalnu zajedničku fotografiju.

- Nisam mogao da stojim za istim podijumom sa premijerom Janšom nakon neprihvatljivog napada na dvoje sudija I socijaldemokratskih poslanika u Evrospkom parlamentu - rekao je Timermans nemačkom dnevniku "Ziddojče cajtung".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri