EPILOG DRAME U CRNOM MORU: Rusi odgovorili plašljivim Holanđanima - evo zašto su podignuti avioni

Novosti online

29. 06. 2021. u 21:36

RUSKI lovci Su-30 i bombarderi Su-24 izvršili su upozoravajuće letove u blizini holandske fregate „Evertsen“ kako bi sprečili povredu ruske pomorske granice u regionu Kerčkog moreuza, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ЕПИЛОГ ДРАМЕ У ЦРНОМ МОРУ: Руси одговорили плашљивим Холанђанима - ево зашто су подигнути авиони

Foto: printskrin jutjub

U saopštenju se ističe da je kontrola Crnomorske flote 24. juna ustanovila da se holandska fregata, koja je plovila u neutralnim vodama, promenila kurs i počela da se kreće prema Kerčkom moreuzu. Da bi se sprečilo narušavanje granice Rusije podignuti su lovci Su-30 i bombarderi Su-24.

- Posle letova ruskih aviona, fregata ‘Evertsen’ odmah je promenila kurs od granice Ruske Federacije i nastavila da plovi po prethodnoj maršruti. Posade ruskih aviona vratile su se na svoje matične aerodrome - objašnjava se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo takođe je naglasilo da su „letovi ruskih aviona izvedeni u skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Holandije saopštilo da su ruski lovci u četvrtak 24. juna navodno stvorili opasnu situaciju za brod holandske ratne mornarice na Crnom moru koji se tada nalazio jugoistočno od Krima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)