PAKLENA OBUKA SIRIJSKE VOJSKE: Ruski instruktori obučavaju snajperiste, pokazali šta je ključ uspešne borbe sa teroristima (VIDEO)

Novosti online

21. 06. 2021. u 15:24

RUSKI vojni instruktori održali su obuku za sirijske snajperiste na poligonu pored grada Alepo u Siriji. Na vežbama su, između ostalog, obrađeni i elementi kamuflaže.

ПАКЛЕНА ОБУКА СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ: Руски инструктори обучавају снајперисте, показали шта је кључ успешне борбе са терористима (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Mi ne maskiramo pokretne mehanizme puške, jer zatvarač puške mora da se pomera. Najvažnije je da snajperista kamuflira gornji deo tela, jer kada čovek cilja ležeći, glava ga otkriva - rekao je sirijskim vojnicima ruski instruktor na temu specifičnosti kamuflaže snajperista.

Sirijski snajperisti imaju veliko iskustvo u borbi sa teroristima, ali im nedostaju znanja kako da se dobro kamufliraju.

- Skrećem pažnju na kamuflažu, jer u oružanim snagama Sirije postoji mali broj standardne opreme. Prenosimo iskustvo kako da napravite kamuflažnu odeću od improvizovanih materijala, pre svega od džakova od konoplje, kako biste bili manje primetni u pustinji - pojasnio je ruski vojni savetnik.

Na vežbama su instruktori pokazali i kako da se snajperista sakrije iza drveta. Drugi zadatak treninga je precizno gađanje meta na razdaljinu do 500 metara.

Podsetimo se, na samitu u Ženevi, koji je održan 16. juna, predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Džozef Bajden su govorili o sirijskim pitanjima, obavestio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je dodao da su lideri obe zemlje razgovarali o važnosti razumevanja značaja vojne saradnje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine