ILON MASK BI VAS ZAPOSLIO UKOLIKO ZNATE ODGOVOR: "Ovo mu je najdraže pitanje u intervjuu - na tome mnogi padnu"

Novosti onlajn

19. 06. 2021. u 11:35

STRES i neizvesnost koju osetimo tokom razgovora za posao, ponekad bi mogli da se poistovete sa noćnom morom koju ne želimo da sanjamo iznova. U većini slučajeva to su samo standardni intervjui, za koje je poznato šta treba očekivati pre ulaska i potpuno suprotno od onoga kako to izgleda u kompanijama Ilona Maska.

ИЛОН МАСК БИ ВАС ЗАПОСЛИО УКОЛИКО ЗНАТЕ ОДГОВОР:  Ово му је најдраже питање у интервјуу - на томе многи падну

Foto: Tanjug/AP

Tako se u javnosti pojavila informacija kako ovaj milijarder traži od potencijalnih kandidata da reše zagonetku, kako bi se zaposlili u "Spejs eksu" ili "Tesli", prenosi "Miror".

Prema mašinskom inženjeru i korisnici TikToka, ova zagonetka glasi: "Stojite na površini Zemlje. Prošetate se milju na jug, milju na zapad i milju na sever i završićete tamo odakle ste i krenuli. Jel znate gde ste?"

Video su odmah preplavili komentari sa nagađanjima ljudi koju su pokušavali da reše zagonetku.

"U vašoj glavi, jer ovo pitanje negira teoriju relativiteta", "Kod kuće sam, jer me ne bi zaposlio", glasili su neki od komentara, dok su drugi korisnici ponudili ozbiljnija matematička rešenja.

Ipak, tačan odgovor nije samo jedan. Prvi, na koji većina inženjera tačno odgovara jeste - Severni pol. Zatim bi Mask postavio i podpitanje: "Gde biste još mogli da budete?"

- Drugi odgovor bi bio: negde blizu Južnog pola. Manji broj inženjera odgovori na ovo pitanje, a Ilon ih rado sprovede kroz zagonetku do mogućih odgovora postavljajući jednačine tokom objašnjavanja - objasnio je Maskov biograf Ešli Vens.

Srećom po one koji su se mučili da daju tačan odgovor, milijardera zapravo nije briga da li ste došli do tačnog odogovora, već na ovaj način pokušava da zaključi kako potencijalni kandidati pristupaju rešenju problema i obrađuju informacije.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)