NOVI SUKOBI U JERUSALIMU: Povređena tri Palestinca - protestovali nakon molitve u džamiji Al-Aksa

Tanjug

18. 06. 2021. u 17:22

PALESTINCI su protestovali nakon današnje molitve u džamiji Al-Aksa u Jerusalimu i nakratko se sukobili sa izraelskom policijom, a tri demonstranta su povređena.

НОВИ СУКОБИ У ЈЕРУСАЛИМУ: Повређена три Палестинца - протестовали након молитве у џамији Ал-Акса

Jerusalim / Foto B. Subašić

Hramovna gora, gde se nalazi džamija Al-Aksa, ali i svetinje Jevreja i hrišćana, je treće najsvetnije mesto u islamu i često je bilo mesto sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Ovog puta, policija se uzdržala od ulaska u kompleks i delovala je opreznije, verovatno po nalogu nove vlade Izraela, preneo je AP.

Palestinski Crveni polumesec je saopštio da su dva Palestinca ranjena gumenim mecima, a na trećeg je bačen kamen.

Dodaje se i da su mladi Palestinci bacali kamenje na policiju koja je bila na ulazu u kompleks, a koja je ispalila šok bombe i gumene metke.

Na stotine ljudi demonstriralo je kao odgovor na skup jevrejskih ultranacionalista od utorka, među kojima su mnogi vikali "smrt Arapima" i "neka vam gori selo".

Palestinci su protestovali protiv uvreda na račun proroka Muhameda, a nakon što se pojavio video snimak na internetu na kojem se čuje kako ga pojedini ultradesničari vređaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku