STUPILE NA SNAGU NOVE AMERIČKE SANKCIJE: Zabranjeno finansijskim institucijama da kupuju ruske obveznice

Novosti online

14. 06. 2021. u 11:56

NOVE sankcije SAD koje zabranjuju američkim finansijskim institucijama da kupuju nove ruske državne obveznice stupile su na snagu danas.

СТУПИЛЕ НА СНАГУ НОВЕ АМЕРИЧКЕ САНКЦИЈЕ: Забрањено финансијским институцијама да купују руске обвезнице

Foto: Depositphotos

Istovremeno, američke finansijske institucije će moći da nastave da trguju ruskim državnim obveznicama ali preko sekundarnih tržišta.

O tome da će Amerika uvesti sankcije protiv ruskog državnog duga Vašington je objavio još sredinom aprila.

Kako je tom prilikom ocenio ministar finansija Rusije Anton Siluanov, sankcije jesu neprijatne ali nisu „smrtonosne“, a ruski finansijski resor već je pripremio strategiju koja će nadoknaditi nova ograničenja od strane američke administracije.

Takođe je rekao i da je ruski državni dug jedan od najpouzdanijih i najmanje rizičnih u svetu, samim tim očekuje i da će potražnja za obveznicama ostati na visokom nivou uprkos novim sankcijama.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi