UMRO ČOVEK ZA KOGA SE VERUJE DA JE GLAVA NAJVEĆE SVETSKE PORODICE: Imao 38 supruga, 89 dece i 36 praunuka

Novosti online

14. 06. 2021. u 12:00

U INDIJSKOJ državi Mizoram umro je sedamdesetšestogodišnjak za koga se veruje da je glava najbrojnije svetske porodice. Ziona Cana bio je na čelu verske sekte koja je praktikovala poligamiju, a umro je u nedelju, ostavivši iza sebe 38 supruga, 89 dece i 36 unuka.

УМРО ЧОВЕК ЗА КОГА СЕ ВЕРУЈЕ ДА ЈЕ ГЛАВА НАЈВЕЋЕ СВЕТСКЕ ПОРОДИЦЕ: Имао 38 супруга, 89 деце и 36 праунука

Foto: Printskrin Youtube

       Vest je potvrdio glavni ministar države Mizorama, Zoramtanga, koji je na Tviteru izrazio saučešće članovima porodice. Cana je navodno patio od dijabetesa i povišenog krvnog pritiska.

Teško je pouzdano reći da li je li Cana zaista bio glava najveće svetske porodice s obzirom na to da u svetu postoje i drugi koji polažu pravo na tu titulu.

Istovremeno je teško precizno proceniti brojnost članova porodice. Negde stoji da ima 39 supruga, 94 dece, 33 unuka i jednog praunuka, što je ukupno 181 član familije.

Bez obzira na to radi da li se o svetskom rekordu ili ne, Cana i njegova porodica postali su svojevrsna lokalna senzacija koja je privlačila turiste u selo na severoistoku Indije.

Brojna porodica živi zajedno u četverospratnici pod nazivom Kuća nove generacije sa stotinu soba. Njegove supruge dele sobe blizu njegove privatne spavaće sobe.

Letnjikovac je glavna turistička atrakcija u državi, a obilaze ga znatiželjnici iz celog sveta.

Cana rođen 1945. i svoju najstariju suprugu, koja je tri godine starija od njega, upoznao je kada je imao 17 godina. Porodica pripada hrišćanskoj sekti - Chana Pawl - koja ima oko 2.000 sledbenika.

Sektu koja dozvoljava poligamiju muškaraca osnovao je 1942. godine Canin deda.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati