ZBOG OVOGA KEJT JEDVA ČEKA DA VILIJAM POSTANE KRALJ: Tada strogo pravilo više neće da važi

Novosti online

11. 06. 2021. u 00:27

KEJT Midlton nije, kao njen suprug, odrasla na dvoru, pa joj je verovatno bilo teško da se navikne na to da mora da se pokloni kad god vidi nekog člana njegove porodice. Ipak, to je deo kraljevske etikecije, pa vojvotkinja od Kembridža mora da se poklanja svima koji su titulom iznad nje kao što su njen svekar princ Čarls i, naravno, kraljica Elizabeta Druga, ali i onima koje Kejt nadmašuje titulom, ali su "krvne princeze" poput ćerki vojvode od Jorka — princeze Beatris i princeze Judžin.

ЗБОГ ОВОГА КЕЈТ ЈЕДВА ЧЕКА ДА ВИЛИЈАМ ПОСТАНЕ КРАЉ: Тада строго правило више неће да важи

Foto: EPA

Kako su svojevremeno pisali mediji, ako se pored nje nalazi princ Vilijam, ona to ne mora da učini, ali sretne li pored princeze Beatris od Jorka bez svog supruga od nje se očekuje da se pokloni.

Ipak, Express sada piše da to neće trajati zauvek.

-  Jedna od stvari kojima Vilijam može da se raduje je to što će imati još jedno manje pravilo kad bude stavio krunu. Vilijam neće morati da se poklanja bilo kome kad bude bio kralj -  objasnio je upućen izvor.

- Što se tiče Vilijamove supruge, Kejt Midlton će morati da se poklanja njemu i nikome više.

Da li će vojvotkinja od Kembridža tada poštovati ovo pravilo? Budući da važi za jednu od najveštijih u suptilnom izvođenju ovog gesta, britanski mediji veruju da nema sumnje da će se Kejt poklanjati Vilijamu kad budu kralj i konsort-kraljica.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)