NAVALJNI SE OPORAVIO OD ŠTRAJKA GLAĐU: Ruski opozicionar vraćen u zatvor u kom je počeo izdržavanje kazne

Tanjug

07. 06. 2021. u 11:33

ZATVORENI kritičar Kremlja Aleksej Navaljni vraćen je u prvobitnu popravnu ustanovu gde je izdržavao zatvorsku kaznu, nakon što se oporavio od štrajka glađu u bolničkom odeljenju druge zatvorske jedinice, izvestila je danas ruska novinska agencija Tas s.

НАВАЉНИ СЕ ОПОРАВИО ОД ШТРАЈКА ГЛАЂУ: Руски опозиционар враћен у затвор у ком је почео издржавање казне

Foto: Pres služba suda

Navaljni (45) je krajem marta proglasio štrajk glađu, zahtevajući bolju medicinsku negu u zatvoru, jer je imao akutne bolove u nogama i leđima, podseća agencija Rojters.

U aprilu je prestao sa štrajkom glađu nakon ukazane medicinske pomoći.

Moskovski sud je u februaru osudio Navaljnog na dve i po godine zatvora, po optužbi da je prekršio uslovnu kaznu dok se u Nemačkoj oporavljao od trovanja, za koje on optužuje ruske vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu