LUKAŠENKO POZVAO BAJDENA DA DOĐE U MINSK: "Ako želite da razgovaramo o problemima Belorusije možete da nas posetite"

Tanjug

26. 05. 2021. u 19:46

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas američkog predsednika DŽoa Bajdena da dođe u Minsk ukoliko stvarno želi da razgovovara o problemima Belorusije, a kako je to Bela kuća ranije nagovestila.

ЛУКАШЕНКО ПОЗВАО БАЈДЕНА ДА ДОЂЕ У МИНСК: Ако желите да разговарамо о проблемима Белорусије можете да нас посетите

Foto: Arhiva Novosti

Lukašenko je poziv uputio tokom razgovora sa poslanicima i predstavnicima vladinih agencija odgovarajući na pitanje da li bi Belorusija mogla biti tema predstojećeg sastanka Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina u Ženevi 16. juna.

- Želeo bih da uputim javni poziv: ako žele da razgovaraju o Belorusiji mogu da nas posete. Dočekaću ih kako priliči. Razgovaraćemo o svim pitanjima. Čak ću i saslušati sve te ružne stvari koje će mu (portparolka Bele kuće DŽen) Psaki napisati da mi pročita. Biće to otvoren razgovor - rekao je Lukašenko.

Dodao je, međutim, da je smešno sedeti u Švajcarskoj i držati lekcije o problemima Belorusije, prenosi TAS S.

- Dobro, neka pričaju o Belorusiji. Putin i ja ćemo u petak razgovarati o Americi. Mada, ne znam šta Bajden može da kaže o Belorusiji, Putin već poznaje temu - rekao je Lukašenko i predložio da Bajdenu prethodno daju mapu kako bi video gde se nalazi Belorusija.

- Oni apsolutno ne poznaju situaciju - rekao je Lukašenko.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)