LUKAŠENKO UPOZORIO ZLONAMERNIKE: Ako u Belorusiji nešto "eksplodira", izbiće svetski rat

Novosti online

26. 05. 2021. u 12:08

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je zlonamernike da ne preduzimaju ishitrene poteze jer će, ukoliko u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiti novi svetski rat.

ЛУКАШЕНКО УПОЗОРИО ЗЛОНАМЕРНИКЕ: Ако у Белорусији нешто експлодира, избиће светски рат

Foto: EPA

- Cilj je jasan. Znamo kome odgovara da demonizuje Belorusiju. Mi smo mala zemlja, ali odgovorićemo adekvatno. Postoje slični primeri u svetu. I pre nego što preduzmete oštre, nepromišljene akcije, setite se da je Belorusija centar Evrope. I ako ovde nešto izbije, to će biti još jedan svetski rat - rekao je predsednik u parlamentu u Minsku.

Lukašenko je upozorio da je njegova zemlja izložena pritisku bez presedana. Prema njegovim rečima, najnoviji događaji pokazuju da vlasti nisu uzalud upozoravale na jačanje ekstremizma.

- Priča o pokušajima državnog prevrata, fizičkog uklanjanja najviših zvaničnika, kao i izolacije rukovodstva Belorusije – jasna je potvrda toga. Pogledajte kakav pritisak bez presedana se danas vrši na na zemlju, kako žele da nas agresivno kazne, da nas postave na naše mesto i isprovociraju korišćenjem najprljavijih metoda i tehnologija - rekao je šef Belorusije.

Celokupna eskalacija sa strane Zapada je njihova zavist, nemoć i bes jer nisu uspeli da realizuju oružanu pobunu i državni udar u Belorusiji, niti će uspeti, istakao je Lukašenko.

Istovremeno, predsednik je upozorio da će Belorusija oštro odgovoriti na sve sankcije, napade i provokacije Zapada, jer Minsk drugi izbor nema.

- Treba vas zaustaviti danas, jer već sutra može da bude kasno - kazao je.

Lukašenko je dodao i da je uveren da se ulični protesti u Belorusiji više neće ponoviti budući da ekstremisti i teroristi više neće moći da manipulišu beloruskim narodom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)