DŽEF BEZOS KUPIO DŽEJMS BONDA: Amazon postao vlasnik filmskog studija za 8,45 milijardi dolara

Novosti onlajn

26. 05. 2021. u 15:45

AMERIČKA kompanija za e-trgovinu Amazon je danas objavila da je kupila filmski studio MGM za 8,45 milijardi dolara što je najambiciozniji potez u filmskoj industriji , prenosi CNBC.

ЏЕФ БЕЗОС КУПИО ЏЕЈМС БОНДА: Амазон постао власник филмског студија за 8,45 милијарди долара

Foto EPA

Ovo je druga najveća amazonova akvizicija od kada je 2017. godine kupio lanac prodavnica prehrambenih proizvoda Whole Foods.

Iz Amazona kažu da žele iskoriste bogatu istoriju ovog studija kao i njegov ogroman katalog od 4,000 filmova i 17,000 TV serija kako bi unapredili poslovanje svog ogranka Amazon Studio.

- Realna vrednost koja se krije iza ove akvizicije je ogromni katalog koji želimo da osvežimo i razvijamo sa talentovanim timom iz MGM-a, kaže potpredsednik Amazon Studija, Majk Hopkins.

Ova investicija je pokazatelj da Amazon želi da ostane konkurentan na tržištu platformi za strimovanje. Netfliks, Dizni i ostali servisi za strimovanje ulažu milijarde kako bi popunili svoje biblioteke sadržaja kako bi pridobile što više pretplatnika.

Samo prošle godine Amazon je potrošio preko 10 milijardi dolara na video i muzički sadržaj, a broj pretplatnika na njihov servis Amazon Prime prevazišao je ove godine 200 miliona.

Investicije su se sigurno isplatile, pošto iz njihovih redova je izašao film "Manchester by the sea" dobitnik oskara 2017. za najbolji scenario.

Još jedan od projekata u koji su uprte oči je adaptacija "Gospodara Prstenova" koja je trenutno je u produkciji i koja prema procenama uveliko košta više od 460 miliona dolara, što je čini najskupljom serijom ikada.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)