HRVATI UŽARILI GUGL: Boza je najtraženiji pojam - nakon Plenkovićeve izjave svi proveravali šta je hteo da kaže

Tanjug

14. 05. 2021. u 13:22

HRVATSKI građani užarili su Gugl da bi saznali značenje reči "boza", nakon sto je premijer Andrej Plenković za predsednika Zorana Milanovića rekao da se razotkrio kao "najobičniji prodavac boze".

ХРВАТИ УЖАРИЛИ ГУГЛ: Боза је најтраженији појам  - након Пленковићеве изјаве сви проверавали шта је хтео да каже

Foto: Tanjug/AP

Milanović je na to Plenkoviću odgovorio da je premijer "krkao bozu i gusti sa šlagom", Kao i kremšnite, dok je on pio viski i pivo.

Hrvatski mediji su preneli da se nikada u istoriji reč boza nije guglovao kao juče, nakon što su se dvojica najviših hrvatskih držvnika "počastili" u svojim javnim prepucavanjima koja traju mesecima.

RTL je u svom Direktu išao korak dalje pa je objasnio da je reč o hiljadama godina starom turskom napitku, koji je davnih dana bio popularan na Balkanu i posluživao se u poslastičarnicama.

Bozu nije moguće kupiti u Hrvatskoj, pa je ta televizija u emisiji "Direkt" ponudila i recept za pripremanje ovog naptka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

JESU TI HRVATI MUTAVI

14.05.2021. 14:32

NE ZNAJU STA JE PRODAVAC BOZE, pa guglaju, sus(j)edi pitajte srbina on ce vam objasnit, to su vam oni sto prodaju i sljadoljed, tuljumb, bakljav, to su Zokijevi prijatelji, i tako ga Plenki usporedi sa prijateljima.