KLJUČNO DECU USMERITI NA SPORT: Borovčanin i Kolar posetili prostorije "Vuteks-Sloge", uskoro otvaranje boks kluba

Novosti online

29. 04. 2021. u 19:58

PREDSEDNIK Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin danas je posetio prostorije fudbalskog kluba Vuteks-Sloga Vukovar u sklopu kojeg je planirano otvaranje bokserskog kluba u Vukovaru.

КЉУЧНО ДЕЦУ УСМЕРИТИ НА СПОРТ: Боровчанин и Колар посетили просторије Вутекс-Слоге, ускоро отварање бокс клуба

Foto: SDSS

Borovčanin je u Vukovar došao na poziv SDSS-ovog kandidata za zamenika gradonačelnika iz redova srpske zajednice Srđana Kolara sa kojim je obišao prostorije u kojima će biti klub.

Zajedno sa predsednikom Veća srpske nacionalne manjine Grada Vukovara Dejanom Drakulićem i sportskim direktorom FK Vuteks-Sloga Vukovar Đorđem Lukićem, je dogovorena saradnja u vidu doniranja sportskih rekvizita potrebnih za treniranje boksa.

Foto: SDSS

Kolar je rekao da je glavna namera osnivanja bokserskog kluba sklanjanje dece i mladih sa ulice i usmeravanje ka sportu.

- Nedavna dešavanja u Vukovaru su nas potakla da tu decu usmerimo na sport, a ne da svoju energiju troše na nasilje, kao do sada. Smatramo da, kada decu usmerimo na sport, energiju će trošiti na koristan način - naglasio je Kolar.

Foto: SDSS

Nenad Borovčanin je istakao važnost bavljenja sportom za mlade i najavio pomoć u opremanju kluba. Rekao je da Bokserski savez podržava inicijativu srpske zajednice u Vukovaru jer sport doprinosi svakoj zajednici jer povezuje ljude i gradi zdrav karakter i stil života.

- Verujem da će osnivanje kluba doprineti da mnoga deca dobiju šansu da se bave sportom i treniraju i da će iz ove sale izaći budući šampioni koji će biti ponos Vukovara i naše zajednice - poručio je Borovčanin i najavio da će Savez donirati sportsku opremu u vidu bokserskih vreća, rukavica i džakova te da će pomoći obučavanje trenera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)