VELIKA ČAST I ODGOVORNOST: Srđan Jeremić SDSS-ov kandidat za zamenika župana VS županije

Novosti online

14. 04. 2021. u 10:30

NA REDOVNOJ sednici SDSS-a Vukovarsko-sremske županije kao kandidat ove stranke za zamenika župana jednoglasno je izglasan Srđan Jeremić.

ВЕЛИКА ЧАСТ И ОДГОВОРНОСТ: Срђан Јеремић СДСС-ов кандидат за заменика жупана ВС жупаније

Foto: SDSS

Jednoglasno je za kandidata Samostalne demokratske srpske stranke za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije iz reda srpske zajednice izglasao predsednika Zajedničkog veća opština Srđana Jeremića, a za nositeljku liste SDSS-a za Skupštinu Vukovarsko-sremske županije saborsku zastupnicu Draganu Jeckov.

– Činjenica da me je Samostalna demokratska srpska stranka izglasala kao kandidata za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije za mene je, pre svega, čast, ali sa druge strane velika obaveza i odgovornost budući da se očekuje da zamenik župana intenzivnije i mnogo više bude angažovan u rešavanju problema srpske zajednice na istoku Republike Hrvatske. Činjenica je da naš uticaj u ovoj županiji do sada nije bio adekvatno reprezentovan. Mislim da postoji veliki prostor za rad unutar same županije i da položaj našeg naroda na ovom području može da se unapredi kroz intenzivniji angažman u okviru županijskih struktura. Ono što će biti moj primarni cilj jeste povezivanje svih opština sa srpskim stanovništvom, ali i našim predstavnicima u opštinama u kojima nismo većina sa nadležnim županijskim strukturama vezano za pomoć u infrastrukturnom segmentu i pomoći u realizaciji određenih programskih aktivnosti naših organizacija, institucija i udruženja – priča kandidat SDSS-a za dožupana Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić.

Foto: SDSS

Jeremić je najavio da će uraditi i iskorak u segmentu zapošljavanja, a kao problem naveo je i nezadovoljstvo sa trenutnim brojem pripadnika srpske zajednice koji rade u samoj županiji ili u firmama kojima je županija osnivač.

Škole i dalje veliki problem..

Već dugi niz godina postoji problem sa prenosom osnivačkih prava škola na području opština Borovo, Negoslavci i Markušica sa Vukovarsko-sremske županije na ove tri opštine.

– Maksimalno ću se angažovati na rešavanju pitanja škola, odnosno opština koje su zatražile prenos osnivačkih prava sa Vukovarsko-sremske županije na opštine Borovo, Negoslavci i Markušica vezano za osnovne škole koje deluju na njihovoj teritoriji. Više od šest godina se ovaj problem prolongira i krajnje je vreme da se reši u skladu sa zakonskim odredbama koje ga regulišu i koje su na strani nas pripadnika srpske zajednice. Sigurno očekujem da se ova tačka vrlo brzo nakon izbora i konstituisanja županijske skupštine nađe na dnevnom redu i bude uspešno rešena – kaže Srđan Jeremić.

– Pred nama je predizborna kampanja za lokalne izbore 16. maja. Predočiću svoj plan i program rada za naredni četvorogodišnji period i nadam se da će mi birači ukazati poverenje da ih predstavljam u Vukovarsko-sremskoj županiji kao što sam to radio na funkciji predsednika Zajedničkog veća opština. Trudiću se da dato poverenje na najbolji način i opravdam – poručuje SDSS-ov kandidat za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)