SKANDAL U REŽIJI HRVATSKE POŠTE: Na koverti piše "zabranjeno pisanje ćirilicom" - Srbinu vratili pošiljku

Srna

13. 04. 2021. u 13:21

PISANA pošiljka adresirana ćirilicom i upućena na adresu u Novi Sad iz Hrvatske pošte u Mostaru vratila se pošiljaocu u Mostar sa pečatom "zabranjeno pisanje ćirilicom".

СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ХРВАТСКЕ ПОШТЕ: На коверти пише забрањено писање ћирилицом - Србину вратили пошиљку

Foto: Depositphotos

Pošta je predata 7. aprila u glavnoj poslovnici Hrvatske pošte u Mostaru, a pošiljaocu se vratila danas.

Srbin iz Mostara kome je pošta vraćena rekao je Srni da je Hrvatska pošta Mostar primila kovertu bez problema.

- Pošiljka je bila preporučena s povratnicom i plaćena 16,80 KM. Danas dobijam kovertu nazad. Zbunjen pitam poštara šta je u pitanju. Zajedno zaključujemo da je na koverti naljepnica na kojoj piše "zabranjeno pisanje ćirilicom" i pečat Pošte Zagreb - rekao je Mostarac.

On je istakao da je reč o važnoj pošti koja je trebalo da stigne u Novi Sad u određenom roku.

Ovaj Mostarac postavlja pitanja - da li je u BiH službeno pismo ćirilica ili nije?

- Ako pošta nije mogla biti poslata na ćirilici, onda su bili dužni to da mi kažu na prijemu. Ne samo da sam oštećen, jer moji važni dokumenti nisu stigli u roku, nego sam povređen kao čovek i šokiran - rekao je Srbin iz Mostara.

Srna je od Hrvatske pošte u Mostaru zatražila objašnjenje o ovom slučaju, ali je odgovoreno da nemaju portparola, te da će "neko kontaktirati" novinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

posmatrac iz daleka

13.04.2021. 13:46

stvarno se uhvate sa sipterima pod ruku. Kak je to BEDNO ukompovano. Juce ovi tuze Vladiku Janjica, dnas njihova braca zabranjuju cirilicu. Ima u nasem jeziku nekoliko dobrih definicija za to njihovo bratsko ponasasnje. Nasla krpa zakrpu. Lud se ponosi onim cega se pametan stidi. Zloba i mrznja su gori od svih Corona i podkorona i kuge i.... U Srbiji dete od 8 (OSAM) godina pise i cita azbukom i abecedom.

sta tu meni smeta

13.04.2021. 13:50

Смета ми што у Србији има људи који се стално као нешто изненађују на овакве појаве.

Wertz

14.04.2021. 02:06

@Milan - У међународном поштанском саобраћају не важе ни " njihova" ни наша правила, већ важе искључиво МЕЂУНАРОДНИ ПРОПИСИ који регулишу поштански саобраћај. А ти прописи кажу да нпр. у Србију из било које земље итекако можеш да пошаљеш писмо адресовано на српском језику и писму, уколико је испод имена и адресе примаоца НА ФРАНЦУСКОМ ЈЕЗИКУ правилно написано и име државе (у овом случају "Serbie"). Докле год је овде ликова са ставом "Njihova drzava - njihova pravila" (то исто онда можеш комотно да кажеш и за Павећићеву НДХ), којекакве вашке и крпељи нас НИКАДА неће оставити на миру. Свидело се то ма коме или не.

Luka

13.04.2021. 14:00

Hrvatska je zemlja smovolje i nereda,sa jednoglasjem kad je u pitanju iskazivanje neprijateljstva prema Srbiji.I to je zemlja EU.Što naši predstavnci u Evropskom parlamentu o tome ne zbore,ili im je svrha samo pokupiti dnevnice.O Srbijo...

Nickster

13.04.2021. 18:20

Hrvati su, hteli mi to priznati ili ne, naši najveći neprijatelji. Zato je potrebno da prema njima zauzmemo i odgovarajući stav, a ne da se večito pravimo ludi i ignorišemo ih. Treba im vraćati milo za drago uvek kada se za to steknu uslovi, jednostavno TANTE ZA KUKURIKU. Tek tada će početi da nas respektuju.

Komandant 1001

14.04.2021. 20:42

@Nickster - Ne može "milo za drago" jer nam je to naš kralj Aleksandar ostaviou amanet Jugoslaviju, u kojoj će da bude Hrvatska .........kada je za Hrvate govorio da su mu to mila braća....eeee, pa sada Srbijo, ispaštaj radi suludog kralja Aleksandra koji je odbio ne samo oca i svog Mišića Vojvodu da sa Hrvatima ne sklapa zajednništvo Države, nego je čak odbio amer. predsednika Wilsona koji je u svom USA Senatu doneo deklaraciju da kralj Alekasandar oformi državu Srbiju sa predelima gde su Srbi većina....a on, kralj, htede Jugoslaviju, onu za koju su se grabili Hrvati !

alex miles

14.04.2021. 06:58

Posta 21-og veka, svi popovi ujedinite se u srednjovekovnoj GLUPOSTI koju ste sami stvorili ! I Kiril sve RUSIJE je uzeo vakcinu A NE MOLITVU ! Ima i pametnih medju popovima, nisu svi zatupljeni !

S juga

14.04.2021. 08:35

Naucite jednom da ime drzave MORA BITI NA LATINICI. Ostalo moze biti na japanskom, korejskom, arapskom i ostalim pismi.a koja se koriste u doticnoj zemlji. Nije sve politika i to ona u kojoj su Srbi zrtve.