„TO MOŽE DOVESTI DO NOVOG RATA NA BALKANU“: Kritike za Janšu iz Brisela

Novosti online

13. 04. 2021. u 12:40

IAKO je Janez Janša demantovao da je u Brisel poslao neslužbeni dokument o navodnom mirnom razlazu BiH, oglasila se evroparlamentarka Tanja Fajon koja je pozvala slovenačkog premijera da objasni šta se nalazi u tom dokumentu.

„ТO МОЖЕ ДОВЕСТИ ДО НОВОГ РАТА НА БАЛКАНУ“: Критике за Јаншу из Брисела

Foto: EPA

Fajonova je krtikovala Janšu, uz poruku da bi neodgovorno ponašanje u vezi s tzv. dovršetkom plana o mirnom raspadu BiH moglo dovesti do novog rata na Balkanu.

​Ona je na svom tviter nalogu napisala da su je ovih dana iz BiH upozorili na to da, kako je navela, premijer Janša pokušava da dovrši plan Milošević-Tuđman za „formiranje velike Srbije i Hrvatske“.

„Ako su izveštavanja medija u BiH i izjave diplomata u regionu istiniti, to može biti vrlo štetno za Sloveniju“, dodala je Tanja Fajon.

Podsetimo, političke scene Bosne i Hercegovine i Slovenije uzdrmali su navodni potezi slovenačkog državnog vrha koji, kako pišu mediji u BiH, ima viziju o „dovršetku raspada Jugoslavije“ i promenama granica na Balkanu.

U Sarajevu tako, pozivajući se na neimenovane izvore iz Brisela, tvrde da je slovenački premijer Janez Janša predsedniku Evropskog veća Šarlu Mišelu predao dokument o prioritetima slovenačkog predsedavanja EU, a u kojem su, tvrdi se, navedene i smernice o „konačnom raspadu Jugoslavije“. Time je navodno hteo da obavestiti čelnika Evropskog saveta o jednom od prioriteta predsedavanja Evropskom unijom koje Slovenija preuzima 1. jula.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine