BORIO SE NA STRANI ISLAMISTA, A SUD GA OSLOBODIO: Skandal u BiH, ukinut pritvor Bosancu - ratniku Islamske države

V. MITRIĆ

25. 03. 2021. u 17:53

TUŽILAC Odseka za terorizam Tužilaštva BiH, uputio je žalbu na odluku Suda BiH, po kojoj je ukinut pritvor osumnjičenom Jahji Vukoviću kom je u toku sudski proces zbog krivičnog dela organiziranje terorističke grupe.

БОРИО СЕ НА СТРАНИ ИСЛАМИСТА, А СУД ГА ОСЛОБОДИО: Скандал у БиХ, укинут притвор Босанцу - ратнику Исламске државе

Foto: S. Mišljenović

Optuženi se tereti da je boravio na području Sirije i Iraka, gde je učestvovao u terorističkim aktivnostima i borio se u okviru struktura ”Al Nusra Front” i takazvnog ”ISIL”, koje je Savet bezbednosti UN proglasio terorističkom organizacijom.

- Optuženi se nakon sloma i poraza ove terorističke organizacije, skrivao na području Turske, gde je uhvaćen i izručen pravosuđu BiH -kaže Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH. - S obzirom da se nije dobrovoljno predao pravosuđu BiH, kao i da se nakon sloma struktura tzv.”ISIL-a” skrivao na području Turske i da je njegovo lociranje i izručenje bilo rezultat koordiniranog delovanja institucija BiH i partnerskih institucija unutar anti-terorističke koalicije, iz razloga bitne povrede odredbi krivičnog postupka i pogrešno ili nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja, tužilaštvo je uložilo žalbu. Smatramo da i dalje postoje pritvorski razlozi, pa se traži ponovno određivanje pritvora za optuženog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)