TRAGEDIJA U ZAGREBU: Zbog trovanja gasom u kući šest radnika iz BiH završilo u bolnici - jedan preminuo

Tanjug

21. 03. 2021. u 13:26

SINOĆ oko 23 sata na području Maksimira u Ulici I. Resnik, u kući u vlasništvu žene (66), najverovatnije je došlo do trovanja ugljen monoksidom sedam državljana Bosne i Hercegovine.

ТРАГЕДИЈА У ЗАГРЕБУ: Због тровања гасом у кући шест радника из БиХ завршило у болници - један преминуо

Foto: Depositphotos

Kako piše Indeks, od posledica trovanja preminuo je muškarac (57).

Ostalih šest otrovanih muškaraca starosti 42, 33, 26, 24, 22 i 21 godinu prevezeni su na bolničko lečenje u zagrebačke bolnice.

Uviđaj će se nastaviti danas.

- Čuli smo da je jedan od momaka iz kuće zvao gazdu. Rekao je da im je svima zlo. Kad je nastala cela gungula u ulici, videli smo njega vani na tremu dok je šest njegovih kolega na podu kuće ležalo u besvesnom stanju. Puno vozila Hitne pomoći je došlo, samo su ulazili i izlazili, otvarali su se prozori. Došli su i policajci i vatrogasci. Jednog po jednog su odnosili prema vozilima Hitne, dok su jednog mladića i reanimirali. Strašno je sve to izgledalo. Jadni ljudi. Došli su u Zagreb trbuhom za kruhom i onda ih ovo snađe - rekao je za Jutarnji list jedan od komšija.

Vlasnik kuće Marijan Kukas rekao je da već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj firmi, a da su otrovani radnici koji su stigli juče.

- Juče su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj. Iz policije su mi rekli da moraju napraviti uviđaj pa će točno znati - rekao nam je Marijan.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna