KAKAV JE PLAN EVROPE ZA KOVID PASOŠE: Premijer Hrvatske otkrio koje tri kategorije su u igri

Tanjug

15. 03. 2021. u 11:58

HRVATSKI premijer Andrej Plenković izjavio je da bi potvrde koje će Evropska komisija predstaviti na predstojećem samitu EU ove sedmice trebalo da olakšaju putovanja. Kako je naveo, razgovaraće se o tri kategorije sertifikata.

КАКАВ ЈЕ ПЛАН ЕВРОПЕ ЗА КОВИД ПАСОШЕ: Премијер Хрватске открио које три категорије су у игри

Foto AP

Te potvrde bi, kaže Plenković, trebalo da ukinu niz mera i restrikcija koje su postavile pojedine države.

Nakon razgovora u Briselu, Plenković je za evropski portal Politiko rekao da će Evropska komisija ove sedmice razgovarati o tri kategorije potvrda.

Foto Tanjug

 

- Tri kategorije sertifikata - oni koji su se vakcinisali, oni koji imaju negativan test i oni koji su preboleli kovid - precizirao je Plenković.

Važno je, kaže, da se krećemo napred.

- Cela ideja savetovanja na nivou Evrope je da imamo nekakav okvir koji uzima u obzir jednakost naših građana i mogućnost kretanja - naveo je Plenković.

Govoreći o predstojećoj turističkoj sezoni, posebno značajnoj za Hrvatsku, Plenković je rekao da je ključno omogućiti slobodu kretanja.

- Nama je ključno da se omogući sloboda kretanja i da ljudi mogu da dođu u Hrvatsku - rekao je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)