PRESRETANJE KOD OLOVA: Osuđenik ugrozio glavnu tužiteljku Tužilaštva BiH

O.M.

19. 02. 2021. u 21:56

OSUĐENIK I. A. iz Olova priveden je nakon što je u popodnevnim satima presreo vozilo i ugrožavao bezbednost glavne tužiteljke Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

ПРЕСРЕТАЊЕ КОД ОЛОВА: Осуђеник угрозио главну тужитељку Тужилаштва БиХ

Foto: O.M.

U Tužilaštvu BiH navode da se presretanje dogodilo u blizini Olova.

- Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Navode da je vozilo glavne tužiteljke u pratnji policijskih vozila sa vidljivim svetlosnim uređajima i signalima, tako da je isključeno da počinilac nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24 časovnom policijskom zaštitom.

- Policijski alužbenici Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, zajedno sa partnerskim agencijama na terenu i nadležnim kantonalnim tužilaštvom, rade provere svih podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom, ugrožavala sigurnost glavne tužiteljke Gordane Tadić, njenog vozila i policijske pratnje - navodi se u saopštenju.

Ističu da će policijski službenici Direkcije pojačati mere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljke, zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima bezbednosti Tadićeve, koja mogu biti povezana s radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)