TEGELTIJA ZAHTEVA HITNO IZVINJENJE TURKOVIĆEVE: Vidi se da im je mržnja prema Srbima važnija od diplomatije i opstanka BiH

Novosti online

11. 12. 2020. u 22:51

PREDSEDAVAJUĆI Saveta ministara Zoran Tegeltija najoštrije je osudio izjavu i stav ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković u kojoj poziva na ukidanje Republike Srpske, a legitimno izabranog predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH Milorada Dodika poredi sa Hitlerom.

ТЕГЕЛТИЈА ЗАХТЕВА ХИТНО ИЗВИЊЕЊЕ ТУРКОВИЋЕВЕ: Види се да им је мржња према Србима важнија од дипломатије и опстанка БиХ

Foto: Glas srpske

Tegeltija zahteva hitno izvinjenje Turkovićeve srpskom narodu, a posebno malobrojnim članovima porodica koje su uspele da prežive strahote nacističke ideologije, zbog skanadaloznih, diskriminatorskih i uvredljivih izjava izrečenih na račun srpskog naroda i njegovih legitimnih predstavnika.

Takođe, predsedavajući Saveta ministara je, u izjavi za ATV, izrazio duboku zabrinutost zbog konstantnog neuvažavanja drugih naroda od strane bošnjačkih nosilaca funkcija u zajedničkim instituacijama.

- Izjava Turkovićeve ne samo da ne priliči ministru spoljnih poslova bilo koje zemlje, već duboko vređa osećanja i oživljava strahote koje je srpski narod preživeo u Drugom svetskom ratu - rekao je Tegeltija.

On je istakao da je izjava Turkovićeve direktno usmerena protiv Republike Srpske, srpskog naroda, ali i protiv smirivanja političkih tenzija u BiH, te jasan pokazatelj da je mržnja prema Srbima važnija od diplomatije i opstanka BiH kao zajednice ravnopravnih naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije