POLICIJSKI ČAS U FBIH: Od sutra zabrana kretanja od 23 časa do pet ujutru

Novosti online

10. 11. 2020. u 14:37

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ФБИХ: Од сутра забрана кретања од 23 часа до пет ујутру

Foto: D. Pozderović

KRIZNI štab FBiH obelodanio je nove mere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva, odnosno policijski čas koji će biti na snazi od 23 časa do pet ujutru.

Odluka stupa na snagu od sutra.

Tokom trajanja policijskog časa zabrana kretanja se odnosi na teritoriju cele Federacije BiH.

Iz odluke će, kao i u martu i aprilu, biti izuzeti oni koji obavljaju poslove u smenama tokom noći (sa validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na sprovođenju mera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja.

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva odlučio se na restriktivnije mere usled pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno povećanja širenja zaraze virusom korona, nepoštovanja dosadašnjih mera i sve popunjenijim bolničkim kapacitetima.

Nadležni će preispitivati mere svakih sedam dana, te ih ublažiti ili postrožiti u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Kako prenose federalni mediji, ova odluka je donesena s ciljem sprečavanja neodgovornih ugostitelja, ali i građana, koji ranije nisu poštovali mere rada objekata do 23 časa čime su doprinosili širenju zaraze.

Pored ove naredbe, Krizni štab FBiH je doneo i odluku o ograničenom broju osoba u zatvorenom i na otvorenom. Tako će i unutra i napolju biti dozvoljeno okupljanje maksimalno 30 osoba.

Takođe je donesena odluka da se mora izvršiti dezinfekcija svih prostora gde će se održavati izbori odnosno glasanje, a sav nastavni proces će se odvijati onlajn sedam dana nakon izbora kako bi se izvršila dezinfekcija.

Verski praznici i druga privatna porodična okupljanja kao što su venčanja se takođe limitiraju na maksimalno 30 osoba.

Produžena je mera obaveznog nošenja maski napolju i unutra.

(Kliks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)