DODIK OTVORIO NOVO ODELJENJE U BOLNICI "SRBIJA": Pobeda je izgraditi nešto novo!

S.M.

09. 11. 2020. u 21:02

ДОДИК ОТВОРИО НОВО ОДЕЉЕЊЕ У БОЛНИЦИ СРБИЈА:  Победа је изградити нешто ново!

S.M.

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik, direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu RS, Gordana Guzijan i direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija otvorili su večeras objekat transfuzije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon presecanja vrpce Dodik je izrazio zadovoljstvo što je je ovaj objekat adaptiran i što će služiti, ne samo Zavodu za transfuziologiju, već i za potrebe Bolnice "Srbija", ali i svih građana sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

-Drago mi je što je dogovoreno da to bude za potrebe Zavoda i da to rješava još jedan problem koji je bio urgentan, u okviru samih usluga bolničkog karaktera, rekao je srpski član Predsedništva.

On se prisetio da je prilikom jedne od poseta Bolnici pitao čemu služi objekat čiji je naziv "Banjaluka", a koji je bio devastiran i napušten, te dodao da je tada dogovoreno da će on biti sređen, jer je neprimereno da jedan takav objekat bude pored novog objekta ove zdravstvene ustanove.

-Volim da dolazim na mesto gde obeležavamo našu pobedu, a svakako je pobeda izgraditi bilo šta novo što služi ljudima, bolnici, rekao je Dodik, te dodao da mu je zadovoljstvo da se uradi nešto što ostaje.

On je istakao da će kada ponovo bude dolazio u Bolnicu "Srbija", za koju je rekao da je bilo ideja da se rasformira, još dok je bila bolnica "Kasindo", znati da je objekat transfuzije plod zajedničkog rada, njega i menadžmenta ove zdravstvene ustanove.

-Ovaj problem smo rešili i sada idemo dalje, u rješavanje narednih, istakao je Dodik i ponovio da je otvaranje ovog objekta od velikog značaja jer će služiti građanima, ljekarima, te pomoći uspešnom lečenju građana ove regije.

Šešlija je rekao da je kao dobrovoljni davalac krvi prepoznao ozbiljnost problema da u Bolnici "Srbija" nema prostora za radnike Zavoda za transfuzijsku medicinu, te da se obezbijede bolji uslovi za njihov rad.

Prema njegovim riječima, adaptacija ovog objekta koštala je 175.000 KM.

On podsetio da je objekat "Banjaluka" otvoren još 1921. godine, te naglasio da od tada datira i njegova uloga u samom krugu bolnice.

Guzijanova je istakla da je organizaciona jedinica Zavoda u Kasindolu bila u neadekvatnim uslovima, tako da su radnici radili u otežanim okolnostima.

-Očekivali smo rešenje problema sa preselenjem bolnice u novi objekat, što se nije ostvarilo, tako da je u poslednje dve godine, dolaskom Šešlije na mesto direktora Bolnice, ukazano na taj problem, rekla je Guzijanova.

Šef Službe transfuzije u Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić rekla je da je otvaranje ovog objekta od velikog značaja za stanovnike kompletne regije, te pojasnila da je transfuzija jedna od bazičnih grana medicine.

-NJen razvoj je omogućio razvoj i ostalih grana medicine, naročito hirurških, ali ostalih, istakla je ona, te podsjetila da od 1992. godine, od kako je osnovana opšta bolnica u Kasindolu, odmah osnovana i transfuzija, koja je sve do danas bila u starim i neuslovnim prostorijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)