PREMINUO JEDINI PULMOLOG U GRADU: Poznati lekar preminuo od virusa korona

Novosti online

09. 11. 2020. u 19:43

EPDEMIOLOŠKA situacija u Bosansko-podrinjskom kantonu se pogoršava i u poslednja 24 časa zabeležena su tri smrtna slučaja od posledica zaraze korona virusom

ПРЕМИНУО ЈЕДИНИ ПУЛМОЛОГ У ГРАДУ: Познати лекар преминуо од вируса корона

Foto P. Milošević

Bitku sa korona virusom izgubio je i jedini goraždanski pulmolog prim. dr. Ferid Tutić.

Tutić je preminuo danas od posledica korone u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u 74 godini života, potvrđeno je iz Doma zdravlja Goražde.

Vest o smrti poznatog goraždanskog lekara i nekadašnjeg direktora Doma zdravlja šokirala je građane Goražda s obzirom na njegovu ogromnu požrtvovanost i doprinos koji je pružao kao leka.

– Kada se uporedi incidenca u ovoj sedmici sa onom u prethodnoj beležimo blagi porast broja zaraženih, ali je i dalje reč o eksponencijalnom rastu. Imamo sve veći broj hospitalizovanih, u kantonalnoj bolnici imamo trenutno sedam pacijenata, na Podhrastovima ukupno 12 sa teškom kliničkom slikom - rekla je Medina Bičo, direktorka Zavoda za javno zdravsto BPK Goražde.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)