DVOJICA SRBA UHAPŠENI ZBOG NAVODNOG RATNOG ZLOČINA: Hrvati podneli prijavu protiv Draženka Đokića i Vojina Krstića zbog "Ovčare"

Jurica Kerbler, Stalni dopisnik iz Zagreba

08. 10. 2020. u 21:22

NAKON što je hrvatska policija prvo privela devetoricu stanovnika sela Negoslavci kraj Vukovara pod sumnjom da su počinili ratni zločin na Ovčari ili bili svedoci, uhapšeni su Draženko Đokić (57) i Vojin Krstić (72).

ДВОЈИЦА СРБА УХАПШЕНИ ЗБОГ НАВОДНОГ РАТНОГ ЗЛОЧИНА: Хрвати поднели пријаву против Драженка Ђокића и Војина Крстића због Овчаре

Foto: Ognjen Radošević

Županijsko državno odvetništvo podnelo je prijaviu protiv njih zbog sumnje da su batinali ranjenike koji su dovedeni sa Ovčare.

Na osnovu optužnice Đokić i Krstić su zajedno sa pripadnicima paravojnih jedinica iz Srbije formirali špalir kroz koji su morali da prolaze zarobljenici kojih je bilo najmanje 200 i tukli ih kundacima pušaka, drvenim palicama i šipkama. Istovremeno, njih dvojicu se ne sumnjiči za ubistva zarobljenika sa Ovčare.

Obijica su radila u preduzeću Vupik koje je upravljalo farmom na Ovčari. Posle devedexsetih nisu napuštali Negoslavce. Đokić je bio i svedok na suđenju u Beogradu za zločine počinjene na Ovčari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri