PROPAST AGROKORA: Todorić krivi Plenkovića

NAKON tri godine kako je 'pao' Ivica Todorić podignuta je optužnica protiv donedavno najbogatijeg čoveka na Balkanu i njegovih sinova, Ivana i Ante Todorića.

ПРОПАСТ АГРОКОРА: Тодорић криви Пленковића

Foto: Tanjug

Optužnica tereti i 10 bivših Agrokorovih direktora za razne malverzacije, time da je Todorić optužen da je iz svoje bivše kompanije uzeo 923 miliona kuna. Optužnica koja je stigla na adresu Županijskog suda u Zagrebu ima 459 stranica, a ceo spis morao je da doveze kamion, jer ima 80.000 stranica.

Todorić je optužnicu dočekao u svom zagrebačkom. Dvorcu gde stanuje uz komentar da je to politički akt hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, kako bi se prikrila po njemu najveća korupcijska afera. ”Ova je optužnica jedan od najcrnjih dokumenata pravnog sustava Hrvatske. Ona najjasnije do sada pokazuje da osobe na vlasti rade u vlastitom interesu i interesu skupina koje njima upravljaju, ne poštujući zakone”, reakcija je bivšeg moćnog tajkuna koji je najavljivao i da će se angažovati u politici, ali od toga nije bilo ništa.

Todorić tvrdi da mu je Agrokor oduzet i da je ova optužnica sramota za hrvatsko pravosuđe. Po njemu sve što se događalo od kako je prestao biti vlasnik jedne od najvećih kompanija u ovom delu Evrope je i korupcijska afera najveća na Balkanu.

Sa druge strane Državno odvetništvo je prikupilo materijale iz kojih se vidi da je Todorić izvlačio novac iz svojih kompanija i trošio ga na safari, skupoceno oružje, putovanja, dok su članovi njegove porodice živeli luksuzom arapskih šejkova. Sa novcem koji je izvučen iz Agrokora članovi porodice Todorić preuređivali su dvorac, kupovali skupocenu odeću, putovali po celome svetu.

Todorić je nakon što je Agrokor finansijski propao jedno vreme boravio u Londonu, gde je izručen Hrvatskoj i kratko je vreme bio u zatvoru. Dugo se čekalo na optužnicu, a sada predstoji i maratonski sudski proces.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati