I GOTOVINA ĆE GOVORITI U KNINU: Obeležavanje progona Srba iz Hrvatske

Jurica Kerbler – Stalni dopisnik iz Zagreb

23. 07. 2020. u 21:57 >> 21:43

NA ovogodišnjem 25. obeležavanju Oluje u Kninu 4. i 5. avgusta će biti i hrvatski predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, a predviđeno je da govor održi i general Ante Gotovina.

И ГОТОВИНА ЋЕ ГОВОРИТИ У КНИНУ: Обележавање прогона Срба из Хрватске

Foto: Tanjug/AP

Scenario obeležavanja još se priprema, kako bi se poštovale sve epidemiološke mere, a već sada je sigurno da će program biti drukčiji od prethodnih godina.

Potvrde hoće li u Kninu biti i predsednik SDSS-a Milorad Pupovac i novi potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević još uvek nema, iako je Pupovac rekao da je sigurno da ide na komemoraciju u Grubore.

Premijer Plenković poručuje da ga očekuje i u Kninu, a razgovori na tu temu biće obavljeni sledećih dana. Ako se Pupovac ne odazove i ne dođe u Knin iz hrvatske vlade poručuju da to neće ugroziti odnose u koaliciji.

Predsednik Milanović boraviće u Kninu dva dana, a tek treba da se vidi hoće li biti održan tradicionalni prijem za vojna lica na kninskoj tvrđavi, gde bi im šef države uručio odlikovanja. I 5. avgusta biće mnogo manje ljudi nego do sada, jer će se striktno srovoditi mere zaštite i insistirati da učesnici obeležavanja godišnjice Oluje budu udaljeni jedni od drugih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)