"IZGLEDALO JE UŽASNO, KRV I POLOMLJENI LJUDI..." Svedoci opisali jezive prizore koje su zatekli posle pada aviona kod Zagreba

Novosti online

25. 05. 2024. u 20:26

NEŠTO pre 16 sati pokraj Zagreba se srušio avion u kojem je bilo petero ljudi. Sve se dogodilo na području aerodroma u Ježdovcu, koja je poznata i kao aerodrom Lučko. U lociranje i pronalaženje srušene letelice odmah su krenuli vatrogasci i HGSS-ovci, kao i Hitna pomoć i policija, a dignuti su i dron i helikopter.

ИЗГЛЕДАЛО ЈЕ УЖАСНО, КРВ И ПОЛОМЉЕНИ ЉУДИ... Сведоци описали језиве призоре које су затекли после пада авиона код Загреба

FOTO: TANJUG/FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

Reč je o padu manjeg aviona za bacanje padobranaca tipa Cesna 182, a zadnja pozicija na radaru očitana je u 15 sati i 42 minute.

Poginula je jedna osoba, a tri su teže povređene i helikopterom prebačene u KB Dubrava.

FOTO: TANJUG/FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

Za RTL Danas progovorili su pojedinci koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima.

- Avion je pao ravno, bilo je polomljeno drvo koje je prignječilo čoveka. Čupali smo drvo, dizali, jedan nije preživio, ostali su OK. U avionu je bilo pet njih, četvero je preživelo. Šuma je to, rastinje, ne može se videti, jedva se vidi iz zraka, samo je jedno drvo polomljeno. Teško je za naći. Čim smo pomogli, kao i kolega, maknuli smo se. Kad smo videli Hitnu, išli smo pomoći u traženju - posvedočio je Alen Cepić.

Tu se našao i Nikola Horvatinčić:

- Jaki udarac je bio, čuo sam Hitnu, svi smo otrčali u šumu u potragu. Izgledalo je užasno, krv i polomljeni ljudi, ružno za videti. Drago mi je da sam uspeo pomoći koliko sam mogao. Hitna je pomogla ljudima kojima se moglo, čeka se uviđaj - rekao je on.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)