USTAŠE DIVLJALE U SPLITU: Uz uobičajenu zloglasnu ikonografiju, u Hrvatskoj obeležena godišnjica NDH, policija nije reagovala

CRNOKOŠULjAŠI su se danas ponovo okupili u Splitu na obeležavanju "dana NDH", 10. aprila, a policija je dopustila kao i uvek do sada taj hepening gde se slavila kvislinška država.

УСТАШЕ ДИВЉАЛЕ У СПЛИТУ: Уз уобичајену злогласну иконографију, у Хрватској обележена годишњица НДХ, полиција није реаговала

Foto: Tanjug/Hina

- Srećan vam dan 10. april, dan bojne HOS-a Rafael vitez Boban - rekao je Marko Skejo, čovek sa brčićima, koji uporno, i bez kazne koju predviđa zakon, provocira u Hrvatskoj.

"Danas upravljaju kukavice, dezerteri i izdajnici", vikao je u centru Splita, dok su u pozadini bile crne zastave na kojima je bio ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Skejo se obrušio i na Andreja Plenkovića, rekavši da su "neki dobili potvrde od lekara da su anemični" i nisu učestvovali u Domovinskom ratu, a kritikovao je premijera "što dovodi četnike na grob njegovog oca", misleći na potpredsednicu vlade iz redova SDSS Anju Šimpragu.

Za šefa države Zorana Milanovića je rekao da je čudovište.

- Setite se njegove izjave kako tablu HOS treba baciti u smeće, kako šator smrdi, kako je ovo slučajna država i bezbroj uvreda i gluposti, a pred izbore u Hrvatskoj je poručio: - Birajte između Hrvatske i Jugoslavije, birajte između "Za dom spremni" i za crvenu zvezdu spremni.

Prisutni hosovci su ga pozdravili ustaškim pozdravom, a Skejo je još poručio "smrt svakoj Jugoslaviji", dok je jedan pripadnik HOS-a pozdravio uzdignutom rukom na nacistički pozdrav.

Šahovnica sa prvim belim kvadratom dominirala je na kapama i majicama onih koji su se okupili u Splitu, a svi govornici, među kojima je bio i penzionisani general Mićo Ćuk, te sveštenik Vinko Beus su počeli govor sa "Za dom spremni". Sam Skejo je i pretio "antihrvatskim elementima", rečima: "Vratiće im se to, vratiće im se porodicama, mi ćemo im vratiti."

Inače, da dan osnivanja zloglasne NDH, danas se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da je pre 83 godine osnovana ta zločinačka nacistička tvorevina:

- Srpski narod je teško stradao, a Jasenovac, Jadovno, Prebilovci postali su sinonim monstruoznog ubijanja i satiranja jednog naroda. Ne smemo i nećemo zaboraviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave