ŽELELI DA SE REŠE VUKOVA, PA UGROZILI ZDRAVLJE SVIH MEŠTANA: Užas u Hrvatskoj - Pronađeno mrtvo tele nepunjeno otrovom

Novosti online

24. 12. 2023. u 08:50

NA PODRUČJU Mazina pronađeno je mrtvo tele napunjeno opasnim otrovom i postavljeno, kako tvrde u udruženju BIOM, zbog ubijanja vukova.

ЖЕЛЕЛИ ДА СЕ РЕШЕ ВУКОВА, ПА УГРОЗИЛИ ЗДРАВЉЕ СВИХ МЕШТАНА: Ужас у Хрватској - Пронађено мртво теле непуњено отровом

Foto: Privatna arhiva

Međutim, reč je o velikom riziku za život svih divljih i domaćih životinja, ali i ljudi, piše Dnevnik.hr.

- Uvek je to šok i ljutnja da i dalje u civilizovanoj zemlji vidite leš mrtvog teleta zatrovanog i besramno postavljenog na pašnjaku - upozorava Boleslav Slocinski iz BIOM-a, u kojem su uvereni u namerno trovanje jer nisu prvi put videli ono što se dogodilo na području Mazina.

- Obrazac se vidi jasan. Generalno kroz zimu, od decembra do kraja februara u područjima gde obitava vuk ili šakal postavljaju se otrovni mamci na pašnjacima gde je nečuvana stoka. Onda dolaze vukovi, ptice, suri orao i beloglavi sup i pojedu tog mesa i za nekoliko minuta će uginuti - objašnjava Slocinski.

Otrov koji se koristi izuzetno je opasan već u vrlo malim količinama. Isti problem zabeležen je na gotovo istom mestu pre tri godine. Tada su iz BIOM-a otvoreno prozivali da to najverovatnije radi neko od lokalnih stočara da bi se rešio vukova.

Nažalost, stradavaju i druge životinje. U pokušaju trovanja divljih životinja na Rabu zbog otrovanog leša ovce uginulo je 17 beloglavih supova koji su, poput vuka, zaštićena životinja.

- Ilegalno trovanje životinja je nažalost prečesto i preprisutno...Tu se radi o pojedincima koji dolaze u sukob s divljim životinjama koje rade štetu njihovoj stoci. Nadamo se da će policija i tužilaštvo uraditi svoj deo posla kako bi se došlo do počinilaca - rekla je izvršna direktorka BIOM-a Ivana Selanec.

Policija je obavila uviđaj i u saradnji s ostalim nadležnim službama preduzimaju se radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti slučaja.

BONUS VIDEO: ADRENALINSKA VEVERICA: Drži se za grane dok oluja besni Krimskim poluostrvom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!