DELOVI GRADA POTOPLJENI, AUTOMOBILI POD VODOM: Neverovatni prizori u Hrvatskoj, za sat vremena palo kiše koliko za mesec dana (VIDEO)

Novosti online

21. 11. 2023. u 13:31

ZA samo sat vremena u Zadru je danas palo 50 litara kiše po kvadratnom metru, rekao je dežurni meteorolog Državnog hidrometeorološkog zavoda Anita Vidović.

ДЕЛОВИ ГРАДА ПОТОПЉЕНИ, АУТОМОБИЛИ ПОД ВОДОМ: Невероватни призори у Хрватској, за сат времена пало кише колико за месец дана (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Naš Zadar

- U vanrednom merenju, zabeleželi smo 50 litara kiše po kvadratnom metru između 7 i 8 sati. Toliko padavina inače u ovo doba godine padne za mesec dana - rekla je Vidovićeva, prenose agencije.

Zbog jednosatnog pljuska i bujica vode poplavljeni su mnogi delovi grada, automobili su ostali zarobljeni na ulicama, a vatrogasci su imali desetak intervencija.

Sve su se intervencije odnosile na poplavljene podrume ili prizemlja stambenih i poslovnih objekata.

- Zvali su nas i vozači koji su ostali u vodi, ali to su uglavnom rešavale vučne službe. Na terenu je gradska vatrogasna jedinica - rekao je županijski vatrogasni komandir Matej Rudić.

Crveni meteoalarm danas je upaljen za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal zbog jake i olujne bure.

Narandžasti alarm je zbog vetra oglašen za zapadnu obalu Istre i Severnu Dalmaciju. Žuto upozorenje zbog vetra izdato je za severnu i južnu Dalmaciju. Žuto upozorenje zbog vetra, kiše i grmljavine izdato je za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, a zbog kiše za karlovačku i gospićku.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVO JE GODINA ERNIJA: U istorijskoj nepogodi stradalo desetine hiljada ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave