PLENKOVIĆ GLUV NA ZAHTEVE HRVATA: "Šta će nam vojska na granici, nismo u ratu"

Novosti Onlajn

22. 09. 2023. u 15:28

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Rijeci da je na zaštiti spoljne granice EU u Hrvatskoj angažovano 6.500 pripadnika policije, što je sasvim dovoljno, te da na granici neće biti vojske jer Hrvatska nije u ratu.

ПЛЕНКОВИЋ ГЛУВ НА ЗАХТЕВЕ ХРВАТА: Шта ће нам војска на граници, нисмо у рату

Građani se plaše namera Plenkovića da ih "prevede" na evro / Foto AP

Komentarišući situaciju sa migrantima, nedavni incident na granici ka BiH i zahtev kluba poslanika Hrvatskih suverenista o slanju vojske na granicu sa BiH i Srbijom, Plenković je rekao da na granici neće biti vojske.

- Nema vojske na granicama, nije Hrvatska u ratu. Te njihove ideje ignorišite - rekao je Plenković i dodao da očekuje veći angažman policije BiH.

Prema njegovim rečima, Hrvatska ima minorne probleme s migrantima u odnosu na Italiju, Francusku, Nemačku.

- Ono što očekujemo od partnera, kao Bosne i Hercegovine, jeste da kontrolišu izlaz iz njihove zemlje, a ne samo ulaz - kazao je Plenković, preneli su mediji.

Podsetimo, grupa ilegalnih migranata navodno je sa teritorije BiH pucala na hrvatsku policiju nakon što ih je na graničnom području kod Rakovice sprečila u nameri da uđu u Hrvatsku.

Poslanici stranke Hrvatski suverenisti u Saboru smatraju da Hrvatska zbog migranata mora hitno da pošalje vojsku na granicu sa BiH i Srbijom, ali i da krene da postavlja zaštitne ograde kako bi zaštitila svoje i spoljašne granice EU.

BONUS VIDEO: Umesto srpske vijori se hrvatska zastava

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)