PRETNJE HRVATSKOM PREMIJERU I MINISTRIMA: Otkriveni detalji - oglasila se policija

Novosti onlajn

12. 05. 2023. u 17:02

MUP Hrvatske oglasio se povodom jutrošnjih pretnji ubistvom premijera Andreja Plenkovića i članova vlade saopštenjem, kojim je potvrđeno da su one upućene telefonski.

ПРЕТЊЕ ХРВАТСКОМ ПРЕМИЈЕРУ И МИНИСТРИМА: Откривени детаљи - огласила се полиција

Foto AP

- Policijska uprava zagrebačka je danas, 12. maja u jutarnjim satima zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila pretnje prema predsedniku Vlade RH i članovima vlade - navode iz MUP-a HR.

Dodaju da su s obzirom na dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih pretnji, na Markov trg upućene i raspoređene dodatne policijske snage.

- Policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identifikovanja osobe koja je uputila pretnje - navodi se u policijskom saopštenju.

Na Markovom trgu su od jutros dva vozila sa službenim oznakama MUP-a, bilo je i više pripadnika policije i dva policajca sa dugim cevima.

Portparol Vlade Hrvatske je ranije danas potvrdio da je policija zaprimila dojavu o pretnji.

- Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o pretnji ubistvom premijera i članova vlade RH. Sledom toga u vladu je upućen interventni tim i policijsko postupanje je u toku - izjavio je portparol Vlade Hrvatske za Hinu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)