KAO NA FILMU: Hitna pomoć jurila u Zagreb zbog deteta kom je život visio o koncu, a onda se pojavila policija (VIDEO)

Novosti online

28. 04. 2023. u 20:43

PRAVA drama sa srećnim krajem odvijala se u ponedeljak na putu od Osijeka do Zagreba tokom hitnog prevoza obolelog dvogodišnjeg deteta iz KBC Osijek u KBC Rebro.

КАО НА ФИЛМУ: Хитна помоћ јурила у Загреб због детета ком је живот висио о концу, а онда се појавила полиција (ВИДЕО)

Foto: Printsrkin/Jutjub/Večernji list

Međutim zahvaljujući brzini, snalažljivosti i stručnosti radnika Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, zagrebačkih policajaca, a onda i KBC-a Rebro, spasen je jedan mladi život, jer je detetu po dolasku u Zagreb trebala i reanimacija koju je obavio medicinski tim iz Osijeka.

Dete je, kako javlja "Jutarnji list", u osječku bolnicu primljeno zbog upale pluća, ali preko noći je došlo do pogoršanja stanja te je bio neolphodan hitan transport u Zagreb.

Ekipa osječke Hitne pomoći spremno je preuzela taj zadatak, a onda su tokom puta shvatili da bi mogli imati problema sa saobraćajnim gužvama koje zbog radova na auto-putu A3 počinju već kod Križa.

Nazvali su Hrvatske auto-ceste (HAC) i policiju, te je u kratkom roku dogovoreno da će ih kod Križa čekati policijska pratnja.

Tako je i bilo. Stigli su službenici iz saobraćajne policije u zagrebačkoj Hajncelovoj ulici, pa je osječka Hitna pod njihovom pratnjom došla do Rebra, zaobilazeći pri tome veliku kolonu vozila koja se kretala prema Zagrebu. Na ruku im nisu išle ni vremenske prilike, jer ih je celo vreme pratila jaka kiša.

Ali, dvočasovno putovanje nije tu završilo uobičajeno, jer je dete doživelo srčani zastoj.

Usledila je nova drama i reanimacija dvogodišnjeg deteta, koja je uspešno i srećno okončana. Tako je, zahvaljujući brzini, stručnosti i snalažljivosti osječkih "hitnjaka" uz asistenciju zagrebačkih policajaca ova priča imala srećan kraj.

Bolje je, naime, i ne pomišljati što bi se dogodilo da se osječka Hitna od Križa morala sama, bez policijske pratnje, probijati autocestom i zagrebačkim ulicama, pišu mediji.

Evo kako je izgledao deo te drame:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)