DOBRO DOŠLI U EU: Hrvatska upisuje zabeležbe na kuće najsiromašnijih građana - Primali su socijalnu pomoć, a kad umru...

Novosti online

28. 02. 2023. u 15:47

MINISTAR rada i socijalne politike Hrvatske Marin Piletić komentarisao Zakon o socijalnoj pomoći, koji propisuje će država automatski staviti zabeležbu na sve nekretnine koje poseduju primaoci socijalne pomoći, zbog čega neki, u strahu da će izgubiti svoj dom, povlače zahteve za pomoć.

ДОБРО ДОШЛИ У ЕУ: Хрватска уписује забележбе на куће најсиромашнијих грађана - Примали су социјалну помоћ, а кад умру...

Foto S. Mišljenović

- I dosad su se kroz niz izmena zakona takve odredbe primenjivale. Ključna poruka je da ta zabeležba korisnicima apsolutno ne znači ništa, ne može da se plasira informacija da će im imovina biti oduzeta ili nešto takvog tipa - rekao je Piletić.

Kaže kako se radi o garanciji države da se u slučaju nasleđivanja ili prodaje nekretnine vrati ono što su korisnici socijalne pomoći dobijali.

Rekao je da je zakonska obaveza pomagati i izdržavati roditelje ili ukućane, ali i da se ne može očekivati da neko ko nije hteo za života da pomogne kasnije nasledi nepokretnost i proda je radi sopstvene dobiti.

- Korisnik te zakonske obaveze nema rizika da će mu država za vreme života ili dok prima naknadu bilo šta loše učiniti. Poruka je jasna - država stoji na raspolaganju za sve oblike socijalne pomoći - poručio je on. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa