BIVŠI bugarski ministar unutrašnjih poslova, iz partije „Alternativa za bugarski preporod“ Rumen Petkov, komentarisao je odluku da se oko 60 bugarskih vojnika uputi da obučava ukrajinske vojnike u zemljama EU, podsetivši da je Bugarska već imala priliku da izgubi svoje vojnike u okviru misije u Iraku.

realan

18.02.2023. 00:09

"U iračkom gradu Kerbela 2003. godine u terorističkom napadu je poginulo pet bugarskih vojnika koji su učestvovali u operacijama NATO-a." u toj operaciji su mogli samo stradati teroristicki vojnici iz zemalja NATO pakta jer su isti izvrsili okupaciju medjunarodno priznate drzave... Isto kao sto je NATO okupirao Kosovo i Metohiju i isto kao sto je Rusija okupirala Ukrajinu, tu nema nikakve razlike jer okupacija je okupacija...

Walter Pravicek

18.02.2023. 07:40

RUMEN PETKOV,Bugar NIJE izjavio:TO SU BILE ZAHTJEVE NATO,AMERA,CIA,TE takvih službi iz Vašingtona,ali znamo mi,da je tako.Naime svaka članica NATO,ili tek one,koje su tada nadale,da če to postati (JER BITI POD KIŠOBRANOM TE IMATI U VIDU NJIHOV ČLANAK BROJ 5,KOJI KAŽE:NAPAD NA JEDNU ČLANICU JEST NAPAD NA SVE )te su brže bolje i pod hitno na pola obučene vojnike i oficire davale masovno(Bugarska te druge istočne Europske države koje so več bili ćlanice EU ili ne) u ono vreme poči u Afganistan.KAZALI SU:U MIROVNE MISIJE,DOBRO PLAČENI VOJNICI,ALI I META TALIBANA!!I tamo nih tamanili nemilice Talibani.ZATO BUGARI NEČE OBUČAVATI UKRAJINCE,NITI SLATI VOJNIKE I OFICIRE U UKRAJINU.

resavac

18.02.2023. 08:59

Od kada je narodnooslobodilacki rtat "terorizam"?Irak je okupirana drzava!Od madjunarodne zajednice,koja to u stvari i nije,je priznata,samostaln drzava!Svako ko je u nju usao kao agresor,i ko sa njim aktivno uycestvuje,u stvaranju svoga poretka,a koji sa irackim poretkom,blage veze nema,je legitimni neprijatelj Iraka i njegovih naroda!!!Borba protiv bilo koga od njih,je NARODNOOSOBODILACKI RAT!!!KAKAV "TERORISTICKI NAPAD",ZA IME BOGA!!!DAJTE VEC JEDNOM,POSTOVANI U REDAKCIJI,RASCISTITE TO SA "USTANAK PROTIV OKUPATORA" I TERORIZAM"!JEDNOM ZA SVAGDA!!!