NAJDUGOVEČNIJI OBAVEŠTAJAC NA SVETU: Josip Manolić uskoro će navršiti 103 godine, a tajne koje ima još nije otkrio

MANOLIĆ živi u Zagrebu, još daje intervjue, a većinu tajni odneće ”na drugi svet”. Jedan je od 37 muškaraca u Hrvatskoj koji su stariji od 100 godina

НАЈДУГОВЕЧНИЈИ ОБАВЕШТАЈАЦ НА СВЕТУ: Јосип Манолић ускоро ће навршити 103 године, а тајне које има још није открио

Foto: Printskrin

Vitalan je i danas, svega se seća, samo teško hoda. Josip Manolić, najdugovečniji obaveštajac na svetu u martu će napuniti 103 godine, a priprema još jednu knjigu sećanja. Ipak, najveće tajne koje je znao neće nikada reći, a nije ih napisao u memoarima koje je dosad objavio.

Tajna dugog života Manolića ne postoji, jer nije u životu mnogo pazio na zdravlje i zdrav život. Do stote je vozio i automobil, a i sada se druži sa prijateljima kojih je naravno sve manje. Čuvar državnih tajni, kojeg mnogi po stripu o Alan Fordu nazivaju ”Broj Jedan” bio je u životu gotovo sve, premijer, šef obaveštajne službe, predsednik stranke, a pod stare dane, nadomak stote, ponovo se oženio sa ženom četrdeset godina mlađom.

Svedok istorije bio je učesnik mnogih događaja, uhapsio je kardinala Alojzija Stepinca, bio je partizanski komandant, sukobio se sa prvim hrvatskim predsednikom Franjom Tuđmanom. U memoarima opisao je mnoge afere, progovorio o intrigama u politici, a bio je svedok i najdramatičnijih događaja u srpsko-hrvatskim odnosima.

Josip Joža Manolić je jedan od 37 stanovnika Hrvatske koji su stariji od 100 godina.Žena ima dosta više, čak 207 koje su prešle stotu, a najstarija u Hrvatskoj ima 108 godina i živi kraj Zagreba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)