RATNI ZLOČINAC MAHMULJIN ZVANIČNO U BEKSTVU: Nadležni organi za napuštanje BiH navodno saznali tek po njegovom nestanku

Tanjug

24. 11. 2022. u 09:26

PRESUĐENI ratni zločinac i komandant Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakib Mahmuljin zvanično je u bekstvu i očekuje se da će za njim biti raspisana poternica Interpola.

РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ МАХМУЉИН ЗВАНИЧНО У БЕКСТВУ: Надлежни органи за напуштање БиХ наводно сазнали тек по његовом нестанку

Sakib Mahmuljin / Foto Avaz

Mahmuljin se poslednjeg dana zakonskog roka nije pojavio za izdržavanje osmogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog ratnog zločina nad Srbima Vozuće i Zavidovića.

Kako se ranije spekulisalo, on je odmah po izricanju presude otputovao u Tursku navodno na lečenje, ali Sudu nije dostavljena medicinska dokumentacija.

Mahmuljin se sve vreme suđenja branio sa slobode, a naon izrečene presude nisu mu izrečene kaznene mere.

Nadležni organi su navodno za njegovo napuštanje BiH saznali tek po njegovom nestanku.

Kako su preneli banjalučki mediji za Mahmuljinom će biti raspisana međunarodna poternica, ali se ne isključuje mogućnost da je on od nestanka pre pola godine već sredio tursko državljanstvo.

Sud BiH je Mahmuljina izrekao pravosnažnu presudu od osam godina zbog počinjenog ratnog zločina nad srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)