VOJNIK OPTUŽEN ZA ŠVERC DROGE: Osnovni sud u Sokocu potvrdio optužnicu protiv Nemanje Tripkovića iz Foče

S. M.

10. 10. 2022. u 06:11

PROTIV vojnika Oružanih snaga BiH Nemanje Tripkovića (28) iz Foče, kod kojeg je letos policija u Palama pronašla više od pet kilograma marihuane, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je optužnicu.

ВОЈНИК ОПТУЖЕН ЗА ШВЕРЦ ДРОГЕ: Основни суд у Сокоцу потврдио оптужницу против Немање Трипковића из Фоче

Foto Nezavisne novine

Nakon sprovedene istrage, on je optužen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, a optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Sokocu. Ukoliko mu se dokaže krivica, zaprećena kazna zatvora za ovo krivično delo je od jedne do deset godina.

- Optužnicom se Tripkoviću stavlja na teret da je 16. juna 2022. godine na području Pala, u mestu Ljubogošta, na zadnjem sedištu vozila "fijat stilo", koje je koristio, neovlašćeno držao i prevozio, u pet PVC paketa, marihuanu radi dalje prodaje - navodi se u optužnici.

Kako se navodi, narkotici su bili u pakovanjima od 1.030 do 1.040 grama. Navodi se da je drogu nabavio od njemu poznatih lica iako je znao da se radi o opojnoj supstanci za čiju nabavku i držanje nema odobrenje nadležnog organa, jer se nalazi na listi droga, čije su držanje i promet zabranjeni i ograničeni Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe droga.

Prema ranijim informacijama, policija je uhapsila i Slobodana Samardžiju iz Sokoca, za kojeg se sumnjalo da mu je prodao drogu.

- Istražni organi Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH pokrenuli su postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti pripadnika OS BiH, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga - saopštilo je pomenuto ministarstvo.

Nakon hapšenja pripadnika OS BiH nadležni u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama pokrenuli su postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti Tripkovića i ukoliko se utvrdi da je vojno lice povredilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, u skladu sa stepenom prekršaja, biće adekvatno sankcionisano.

BONUS VIDEO - SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)