"PORAŽENI, LJUBOMORNI LUZER" Andrej Plenković i Zoran Milanović se ponovo žestoko raspravljaju

Novosti online

04. 10. 2022. u 18:42

HRVATSKI premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je predsednik Hrvatske Zoran Milanović svojim postupcima, odnosno "stvaranjem neprijatelja", samo naneo štetu Hrvatima u BiH jer se u svojim kritikama promena izbornog zakona u BiH koje je nametnuo Kristijan Šmit, ponaša kao "ljubomorni luzer".

ПОРАЖЕНИ, ЉУБОМОРНИ ЛУЗЕР Андреј Пленковић и Зоран Милановић се поново жестоко расправљају

Foto: Tanjug

- Milanović isključivo nanosi štetu. On je danas kao jedan poraženi, kako bi se reklo ljubomorni luzer, krenuo da napada rešenje koje je doneo Šmit zahvaljujući lobiranju vlade, a ne njega lično. Uprkos Milanoviću zaštitili smo prava Hrvata - rekao je Plenković novinarima u Zadru.

On je istakao da je predsednik Hrvatske isključivo nanosio štetu, stvarao neprijatelje, ponašao se antagonistički i vređao Bošnjake, prenela je Hina.

Plenković je ocenio da je Milanović sve to činio kako bi ugrozio "strateške ciljeve Hrvatske, a to su Evrozona i Šengen“.

Premijer Hrvatske smatra da je Milanović "teško poražen na jednom spoljnopolitičkom frontu".

- Vikom, bukom i vređanjem, Milanović ništa nije postigao, već je svojim izjavama o BiH samo dodatno doprineo bošnjačkom glasanju za Željka Komšića koji je zahvaljujući glasovima Bošnjaka po četvrti put izabran za hrvatskog člana predsedništva BiH - rekao je Plenković.

U međuvremenu, Zoran Milanović upozorio je danas hrvatske diplomate da njihov odlazak na položaje otpravnika poslova na upražnjena mesta u hrvatskim diplomatskom predstavništvima znači da nikada neće dobiti njegov potpis za nameštenje jer se radi o "faustovskom dogovoru" i "zaobilaženju propisa".

- Svako ko pristane da bude Plenkovićev lažni ambasador i ode za otpravnika poslova nikada neće dobiti moj potpis. Čuvajte svoje profesionalno i službeno dostojanstvo i ne dajte da vas navuku na trikove -  poručio je danas Milanović tokom govora na Konferenciji o održivom razvoju.

BONUS VIDEO - BEOGRAD KAO VAŽNA STANICA: Nekad je “Orijent ekspres” jurio Evropom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

PAO SA KRUZERA Borio se 15 sati za život: Ništa slično nisam video u svojoj karijeri