VLAST U SARAJEVU UDARA NA MILANOVIĆA: Spremna deklaracija protiv predsednika Hrvatske

Novosti online

03. 10. 2022. u 17:31

GRADSKO veće Grada Sarajeva u sredu će održati 19. redovnu sednicu na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se razgovara o predlogu Deklaracije o osudi stavova predsednika Hrvatske Zorana Milanovića prema Bosni i Hercegovini.

ВЛАСТ У САРАЈЕВУ УДАРА НА МИЛАНОВИЋА: Спремна декларација против председника Хрватске

Foto: Profimedia

- Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primereno predsedniku jedne evropske države. Izražavamo poštovanje prema časnoj i odgovornoj funkciji predsednika Republike Hrvatske, ali ne možemo to poštovanje pokazati prema gospodinu Milanoviću, zbog njegovih uvredljivih i nediplomatskih izjava prema BiH - stoji u delu dokumenta.

Takođe, navodi se kako izjave Milanovića neće ništa dobro doneti ni Hrvatskoj, a ni BiH, niti na bilo koji način doprineti regionalnoj stabilnosti i saradnji.

Na kraju, navedeno je kako će o stavu Grada Sarajeva biti obavešteni svi.

- Do tada, niko od od zvaničnih organa Grada Sarajeva neće biti njegov domaćin u bilo kojoj od protokolarnih, pa ni drugih aktivnosti, a što je inače uobičajena praksa prilikom poseta šefova država i drugih visokih zvanica iz EU i sveta. O ovom stavu Gradskog veća Grada Sarajeva biće obavešteni državni organi BiH kao i Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu. Naglašavamo da će građanke i građani Hrvatske uvek biti rado viđeni i dobrodošli gosti u Sarajevu, kao i do sada - zaključili su u Deklaraciji, preneo je "Kliks".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024