JEDAN od najistaknutijih hrvatskih istoričara Ivo Goldštajn i istoričarka Nataša Mataušić odlukom politike više nisu članovi radnih tela u Hrvatskoj koja deluju u sklopu Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust, a upravo sutra i prekosutra se na skupu u Švedskoj raspravlja o neobičnom potezu hrvatskih vlasti da ih isključi iz rada ove međunarodne institucije.

Boris

22.06.2022. 00:32

Sta njima treba neko da menja povijest kad oni znaju da je Berlin pao mesec dana pre Odzaka ili Gospica da je tkz.sv.stolica zastitila njihove velikane Pavelica i ekipu od velikojugoslavenskog komunizma oni znaju da je jasenovac bio logor za takmicenje u klanju ljudi ali kazu malo smo vas poklali i sada se treba cuditi sto oni pteziru ljude koji kazu da su ustase najmracnija strana ljudskoga roda.

Ivan Zgrozeni

22.06.2022. 06:23

Koliko se secam i Goldstajn je bio na liniji historijske zbilje Sranja Tudjmana i umanjivao broj jasenovackih zrtava. Odradio je svoje i vise nije potreban.

buki

22.06.2022. 08:50

@Ivan Zgrozeni - Jeste, ali sada broj tih žrtava treba dodatno umanjiti, pa će članove komisije smenjivati dok ne dođu do ''činjenice'' da su u Jasenovcu Srbi klali Hrvate.