ČETIRI HRVATSKA MINISTRA POD ISTRAGOM: Na udaru istražitelja Milošević, Aladrović, Horvat i Tolušić

J.Kerbler

19. 02. 2022. u 11:31

ČETIRI hrvatska ministra, među kojima je i Boris Milošević, potpredsednik hrvatske vlade iz redova Srba u Hrvatskoj, pod istragom su da su zapošljavali 'preko veze' i posredovali za dodeljivanje poticaja.

ЧЕТИРИ ХРВАТСКА МИНИСТРА ПОД ИСТРАГОМ:  На удару истражитеља Милошевић, Аладровић, Хорват и Толушић

Foto: Arhiva VN

Uz Miloševića, pod policijskom istragom su Josip Aladrović, sadašnji ministar porodice i socijalne politike, Darko Horvat, ministar privrede i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je u međuvremenu pokrenuo proizvodnju vina.

Borisa Miloševića istražitelji sumnjiče da je posredovao kod dodele bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike i to 2017. i 2018. godine, lobirajući za jednog srpskog poslovnog čoveka.

Policija je jutros ušla u stan ministra Darka Horvata, koji neuspešno vodi obnovu Zagreba i Banije nakon zemljotresa i tražila dokumente koji ga mogu da povežu sa kaznenim delima. U toku dana biće ispitan u USKOK-u.

Vesti o istragama odjeknule su u hrvatskoj javnosti, a političari iz redova opozicije zatražili su da se raspišu vanredni izbori. ”Ministar Horvat ne samo što je nesposoban, već je umešan i u korupciju”, poručili su predsednici opozicijskih stranaka.

Sve to se događa u vreme kada je predsednik vlade Andrej Plenković energično odbio da smeni ministra Horvata jer ništa nije uradio da se potroši evropski novac za obnovu nakon zemljotresa. Pre koji dan rekao je novinarima da se mogu ”postaviti na trepavice”, ali njemu niko neće da naređuje kojeg će ministra menjati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)