GRAD OSUĐEN DA PLATI ŠTETU: Žena upala u šaht dok je hodala ulicom

Novosti online

14. 12. 2021. u 22:40

GRAD je kriv jer je žena upala u šaht dok je hodala ulicom i teško se povredila, s obzirom da je oštećen metalni poklopac, navodi se u sudskoj odluci.

ГРАД ОСУЂЕН ДА ПЛАТИ ШТЕТУ: Жена упала у шахт док је ходала улицом

Depositphotos

Tako je u ponedeljak Opštinski sud nepravosnažno presudio, dosuđujući ženi odštetu za povrede, duševne bolove i kućnu negu u iznosu od 50.000 kuna (781.806 dinara) plus 11.000 kuna (171.997 dinara) sudskih troškova. Uz kamate, ukupan iznos se penje na više od 70.000 kuna, piše portal Danica.

Sve se dogodilo u januaru oko 19 sati u Ulici Ivana Gundulića u Slavonskom Brodu. Napuštajući pekaru, gospođa Anica je „prošetala betonskom stazom pored pekare i potom upala u šaht dubok 120 centimetara na kom je očigledno oštećen urušeni metalni poklopac“.

- Usled dotrajalosti poklopca, ona je upala u šaht i zadobila teške telesne povrede. Reč je o šahtu u kome je vodomer poslovnog prostora pekare, a šaht pripada objektu u vlasništvu Grada koji je koji kao vlasnik objekta, kojem pripada predmetni šaht, odgovara za nastalu štetu. Šaht treba da održava vlasnik objekta, a poklopac šahta je bio neispravan, što je dovelo do nezgode - zaključio je u ponedeljak Opštinski sud.

Lečenje su obavili traumatolog i fizijatar, pri čemu su konstatovani konstantni bolovi i ograničena pokretljivost levog ramena

Presuda je nepravosnažna i Grad može uložiti žalbu u roku od 15 dana od prijema presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IMA MESTA ZA TUNIS: Ukoliko tragate za drugačijom destinacijom za letovanje, predlažemo Tunis