IZGUBILI SMO 200 MILIONA EVRA: Milanović besan zbog kupovine francuskih „rafala“

Novosti online

03. 12. 2021. u 17:11

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović ponovo je oštro kritikovao kupovinu francuskih lovaca-bombardera tipa „rafal“ i konstatovao da je Hrvatska povećanjem tenderske cene za nedelju dana izgubila 200 miliona evra.

ИЗГУБИЛИ СМО 200 МИЛИОНА ЕВРА: Милановић бесан због куповине француских „рафала“

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Nije normalno da cena „rafala“ opet raste i zato nisam hteo da učestvujem u tim pregovorima.To su radili ljudi iz Ministarstva odbrane i ovo je jako ozbiljna stvar, to je poskupelo praktično 20 odsto. Sad ispada da su i dalje jeftiniji od američkih, ali više nisu toliko jeftiniji, rekao je hrvatski predsednik, koji je već duže vreme u javnom sukobu sa ministrom odbrane Mariom Banožićem.

Kriminalom i nemarom je ocenio to što, kako je rekao, "ni lopatu nisu zakopali" za hangare za dva dobijena helikoptera tipa "Black Hawk".

Ne zna, kaže, kako je moguće da se tako nešto događa.

-Kako je moguće da se nije iskoristila praktično ni jedna lipa od evropskog fonda za obnovu. Grad Zagreb nešto radi, ali državni nivo - ništa, rekao je Milanović na konferenciji za novinare, preneli su zagrebački mediji.

Predsednik je rekao da će pozvati novinare da vide ta, kako kaže, Potemikova sela od hangara.

To, dodao je, nisu čak ni Potemkinova sela, jer ona bar imaju fasade.

-Milijarda i milijarda i 200 miliona evra nije isto, to je razlika od 20 odsto. Za sedam dana smo izgubili 200 miliona evra, rekao je.

Kritikujući Ministarstvo odbrane i hrvatsku vladu, Milanović je kazao da oni nisu u stanju da kupe krevete i pisoare javnom nabavkom.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)