DRAGAN ČOVIĆ: Obezbediti potpunu ravnopravnost konstitutivnih naroda

Novosti online

25. 11. 2021. u 17:01

PREDSEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović danas je na sastanku u Mostaru sa komesarom EU za proširenje i susedstvo Oliverom Varheljijem rekao da je do kraja neizborne 2021. godine neophodno dovršiti proces u okviru kojeg je potrebno obezbediti potpunu ravnopravnost konstitutivnih naroda u pravima i političkom predstavljanju, kao i sprovesti načela jednakosti i nediskriminacije.

ДРАГАН ЧОВИЋ: Обезбедити потпуну равноправност конститутивних народа

Foto: HDZ BiH

Čović je naveo da rešenja koja su ponudili hrvatski predstavnici omogućavaju primenu presuda Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, saopšteno je iz HDZ-a.

On je kao važno istakao ozbiljno i održivo napredovanje na putu prema kandidatskom statusu i članstvu u EU, te naglasio značaj hitne stabilizacije političkog dijaloga.

- Evropski put BiH nema alternativu. U potpunosti smo predani ostvarenju tog cilja - poručio je Čović, koji je i predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je sa Varheljijem razgovarao o evropskom putu BiH i ispunjavanju 14 ključnih prioriteta, te o aktuelnoj političkoj situaciji, posebno naglašavajući izmjene Izbornog zakona BiH kao visoki prioritet.

(Agencija)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - NJegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)